Blog

11 manieren om op gewicht te blijven!

  Door: Jorieke Elferink       07-06-2020       810    

De volgende tips zullen je helpen om dit jaar voor eens en voor altijd je streefgewicht te behalen én te behouden.

Het is niet altijd even makkelijk om wat gewicht kwijt te raken. Soms heb je je doel bereikt, maar is volhouden een andere opgave. De volgende tips zullen je helpen om dit jaar voor eens en voor altijd je streefgewicht te behalen én te behouden.
 
1. Val niet terug in oude gewoonten
Als je blijvend gewicht wilt verliezen is het belangrijk om je aan je gezonde leefgewoonten te houden. Als je toen je afviel in alcohol en snoep minderde, is het slim om dat blijven doen - anders komen de kilo’s er snel weer bij. 

2. Varieer 
Je blijven houden aan een gezonde levensstijl betekent niet dat je iedere dag dezelfde dingen moet eten. Ook hoef je echt niet elke dag intensief te sporten. Een goede variatie is daarom van belang. 

 

3. Ga wat vaker na het krachthonk.

Onderzoek toont aan dat 20 minuten krachttraining meer doet voor het verminderen van buikvet dan 20 minuten zweten tijdens een cardiosessie. Dat komt omdat je meer spieren ontwikkelt en spieren zorgen ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Je stofwisseling krijgt hierdoor ook een flinke boost.  

   
4. Beweeg elke dag
De meeste mensen die afvallen - en dat gewenste gewicht behouden - besteden meestal veel tijd aan lichamelijke activiteiten. Elke training hoeft niet perse super intensief te zijn, een kleine wandeling zorgt er al voor dat je stofwisseling wordt gestimuleerd - en hierdoor verbrand je meer calorieën.
  
5. Voel je niet schuldig
Één dag ongezond eten zorgt niet meteen voor gewichtstoename. Het maakt dus echt niet uit dat je gister (veel) meer hebt gegeten dan normaal. Je kunt beter op zo'n moment genieten dan je schuldig voelen. De volgende dag eet je weer gezond en sta je in de gym - dat heet balans.
   
6. Beloon jezelf niet met voedsel
Snoepjes sparen als beloning kan leiden tot eetbuien. Trakteer jezelf in plaats daarvan op nieuwe kleren, een massage, of een pedicure wanneer je een mijlpaal bereikt. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het gericht is op het gezond ‘voeden’ van je lichaam én geest.

  
7. Kies de leukste workout
In plaats van je zorgen te maken over hoeveel calorieën je verbrandt, kun je je beter focussen op het vinden van een workout die je graag doet. Onderzoek toont aan dat degenen die genieten van de training er ook meer resultaten behalen - het is dan ook makkelijker om de workout vaker te herhalen, en dat is natuurlijk goed als je gewicht wilt verliezen. 
  
8. Geef je mentale gezondheid prioriteit
Als je een gezond lichaam wilt hebben is het belangrijk om eerst aan je geest te denken - mentale gezondheid heeft meer impact dan je denkt. En al helemaal als je moeite hebt met afvallen is dit een goed focuspunt.
     
9. Doe de tv uit
Volgens onderzoek kijkt twee derde van de mensen die blijvend gewicht verliezen minder dan tien uur televisie per week. Misschien tijd om je Netflix-abonnement te vervangen voor een uitgebreider abbo in de gym. 
        
10. Kook thuis
Je moet natuurlijk niet je favoriete restaurant totaal skippen, maar een DIY-diner is een super makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je maaltijd voedzaam en gezond is. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die vaker thuis koken eerder progressie boeken wat betreft hun gewichtsverlies. 
    
11. Eet meer eiwitten
Een groot voordeel van eiwitten is dat je snel en lang verzadigd bent. Ook houd je je bloedsuikerspiegel stabiel en stimuleer je je spieropbouw, waardoor je stofwisseling een boost krijgt en je meer calorieën verbrandt. 

 © BeautyShape 2015 - 2020